Het kiezen van de juiste banden

Als je nieuwe (grote) velgen heeft aangeschaft, dan is het belangrijk om een goed setje banden erbij te kopen. Een goed setje banden zorgt ervoor dat je zuiniger, veiliger en met minder slijtage de weg op kan. Er zijn veel verschillende merken actief op de autobandenmarkt. Alle merken hebben vaak een sportieve autobanden lijn in hun assortiment. Zoekt u een bandenwissel in Utrecht of een bandengarage in Flevoland? Bekijk dan eens de website Autobandenspot.nl. Hier vindt u tips, tricks en adressen van garages waar u terecht kunt voor nieuwe banden, een bandenwissel of bijvoorbeeld voor het uitlijnen van uw auto.

Harde of zachte banden?

Harde banden zijn uitermate geschikt voor snel auto’s met veel vermogen. Zachtere banden hebben vaak een betere wegligging omdat de banden sneller op temperatuur komen. Zachte banden slijten wel sneller en hebben daarom een kortere levensduur.

Zomerbanden, winterbanden, all-season banden

In Nederland kunt u kiezen uit 3 type banden: zomer, winter en all-season. De trend is dat steeds meer automobilisten kiezen voor all-season. Dit komt omdat onze winters zacht zijn. Deze band biedt goede prestaties in zowel de winter als de zomer. Het is daarnaast een stuk goedkoper, want u hoeft niet twee keer per jaar naar de garage voor een wissel.

Grote velgen

Koop je grote velgen? Dan is het belangrijk dat de omtrek van de velgen en banden nagenoeg gelijk blijven. Als je een te grote afwijking in de rolomtrek hebt dan heeft dat negatieve gevolgen m.b.t. de rijeigenschappen. Een ander nadeel is dat de kilometerteller en ABS van de auto van slag raken. Bij grotere velgen komen ook bredere banden. Zorg ervoor dat de banden niet buiten de spatbordranden vallen want dat is verboden in Nederland, Tenzij je spatbordverbreders aanschaft.  Op brede banden remt en accelereert de auto beter.

Bandenspanning

Veel mensen kijken niet om naar de bandenspanning van hun auto. Door altijd op de juiste bandenspanning te rijden rijdt u zuiniger, sneller,stiller en de levensduur van je banden wordt ook langer. Je kan je banden ook vullen met stikstof. Dit heeft een aantal voordelen tegenover lucht. Namelijk:

  • 3x langer op spanning
  • Banden worden minder snel warm
  • Minder slijtage
  • De velgen roesten niet