Waarom kiezen voor een stockwagen een goed idee kan zijn

Wanneer je een auto hebt, is het onvermijdelijk dat die op lange termijn stuk gaat en je een nieuwe moet kopen. Een volledig nieuwe wagen is niet voor iedereen financieel haalbaar, dus dan is een tweedehandswagen een mooi alternatief. Maar ook stockwagens komen steeds meer op de voorgrond en dit heeft verschillende redenen.

Wat zijn stockwagens?

Stockwagens zijn de wagens die bij een autodealer in de toonzaal hebben gestaan en die plaats moeten maken voor nieuwe modellen. Het zijn de wagens waar potentiële kopers mee rijden wanneer ze een wagen willen uittesten. Om plaats te kunnen maken voor de nieuwe wagens, beslissen dealers vaak om de wagens die op dat moment in de showroom staan te verkopen aan een lagere prijs dan de nieuwprijs. Afhankelijk van de dealer waar je naartoe gaat, is er een ruim gamma.

Voordelen van een stockwagen

Een van de belangrijkste voordelen van zulke wagens is het financiële aspect. Seat stockwagens, bijvoorbeeld, kunnen eigenlijk niet als nieuwe wagens verkocht worden omdat er al mee gereden is tijdens testritten bijvoorbeeld. Vaak doen dealers er nog extra kortingen bovenop om zeker te zijn dat alle stockwagens verkocht zijn voordat de nieuwe modellen arriveren. Toch kan je een stockwagen niet vergelijken met een tweedehandswagen. Die laatste hebben namelijk meestal veel meer kilometers op de teller en meer gebruikssporen. Daarnaast ben je – in tegenstelling tot bij een tweedehandswagen – bij een stockwagen wel de eerste echte gebruiker.

Een tweede grote voordeel bij stockwagens is dat ze meteen leverbaar zijn. Wanneer je een volledig nieuwe wagen wil kopen, wordt die vaak op bestelling gemaakt. Hierdoor kunnen er wachttijden ontstaan van een aantal maanden. Een stockwagen kan je meteen meenemen als alle papieren in orde zijn.

Bij de aankoop van een stockwagen kan je genieten van dezelfde garantie als bij een nieuwe wagen. Dit is vaak langer dan bij een tweedehandswagen. Ben je specifiek op zoek naar de VW stock? Neem dan een kijkje op het internet bij dit merk om te kijken of je iets vindt wat je leuk vindt.

Doordat stockwagens gebruikt zijn als testwagen zijn ze vaak uitgerust met heel wat opties. Opties die je nooit zou nemen wanneer je een nieuwe wagen koopt omwille van de kostprijs. Bij een stockwagen kan je al deze leuke opties erbij krijgen voor een veel lagere prijs. Als je veel opties wil, kan je kiezen voor een wagen die uitgerust is met packs. Deze omvatten meestal veiligheids- en comfortopties tegen een voordelige prijs.