Moet ik een Renault aanschaffen

Renault is een Franse fabrikant, opgericht door Louis Renault. Eerder heeft het bestaan onder andere namen zoals Régie Nationale des Usines Renault, La Régie en Le Losange. Het hoofdkantoor is gevestigd in het departement Hauts-de-Seine. Lees hier meer over en zou je een Renault moeten kopen?

Over het algemeen

In z’n geheel zijn Renault auto’s prima auto’s. Het is wel algemeen bekend dat Franse auto’s beter verkoopt in Franstalige landen. In Duitsland en Nederland zijn met name de Duitse merken populair zoals Opel en Volkswagen. Renault fabriceert personenauto’s, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Tijdens de Twee Wereldoorlogen heeft Renault zijn inspanningen gefocust op het produceren van gevechtsvoertuigen. Na deze periode heeft Renault zijn productiecapaciteit vergroot om ook Formule 1 het hoofd te geven.

Bekende merken en modellen

Doordat Renault zich ging concentreren op F1 heeft het een nieuwe auto gemaakt; de RS 01. De Renault 5 is de opvolger van de Renault 4. In 1984 introduceert Renault het model nummer 25 en de Espace. Voor de gemiddelde persoon is ook de Renault Clio interessant. Dit is een vergelijkbare auto zoals de Peugot 208 en de Citroën C3. Tegenwoordig zijn er nieuwe modellen van de Renault zoals de Kangoo, Kadjar en Arkana. Qua elektrische Renault auto’s zijn er ook mogelijkheden, denk hierbij aan de Zoe.

De huidige stand

Renault is één van de marktleiders in de auto-industrie. Gelukkig is het een openbaar bedrijf en schommelt een aandeel rondom de 30 euro. Het staat ongeveer op de derde plaats in meest verkochte merken in Nederland. Het Europese marktaandeel van Renault is ca. 8% terwijl deze in Nederland 26% is. Tevens is het ook een groot bedrijf doordat Dacia en Nissan in samenwerking zijn met Renault; 90 procent van de aandelen van Dacia en 40 procent van de aandelen van Nissan zijn in handen van Renault.