Auto transporteren op een aanhanger?

Heb jij een mooie oldtimer die vervoert moet worden? Dan kan je daarvoor een autotransporter gebruiken. Er zijn een aantal soorten en afwegingen die je natuurlijk van tevoren moet maken. Maar in deze blog zullen wij een aantal van die dingen behandelen. Welke merken zijn er bijvoorbeeld? En waar moet je op letten bij het zekeren van jouw auto op de transport aanhanger? Je leest het hier! 

Wat is een autotransporter?

Een autotransport aanhanger is een type aanhanger dat speciaal ontworpen is om auto’s te vervoeren. Deze aanhangers zijn uitgerust met een platform of bed waarop een auto kan worden geladen. Ze worden vaak gebruikt door autohandelaren, bergingsdiensten, en individuen die voertuigen moeten vervoeren over langere afstanden. Wat zit er precies allemaal op een autotransporter naast de standaard aanhanger onderdelen:

  1. Laadplatform: Dit is het deel van de aanhanger waar de auto op rust tijdens het transport. Het kan een vaste, kantelbare of uitschuifbare constructie hebben, afhankelijk van het model. Er zijn ook modellen met alleen twee 
  2. Bevestigingspunten: Voor de veiligheid zijn er meerdere punten waar de auto kan worden vastgemaakt met riemen of kettingen om te voorkomen dat hij verschuift of valt tijdens het transport.
  3. Oprijplaten of laadkleppen: Veel autotransport aanhangers zijn uitgerust met oprijplaten of laadkleppen om het laden en lossen van voertuigen te vergemakkelijken.
  4. Wielblokken en wielbeugels: Sommige modellen zijn uitgerust met wielblokken of beugels om de wielen van de auto op hun plaats te houden tijdens het transport.

Welke autotransporter moet ik kopen?

Voor het aanschaffen van een autotransporter moet je eerst weten wat je wilt vervoeren. Als je dat weet, kan je kijken welke autotransporter je nodig hebt. De lengte en het gewicht van de te vervoeren auto om te bepalen of er een geschikte autotransporter voor is. Je moet ervoor zorgen dat het laadvermogen altijd hoog genoeg is, zodat je deze niet kan overschrijden. Als je dus van plan bent meerdere verschillende auto’s te vervoeren, kies dan een aanhanger die de zwaarste auto kan laden. Voor de lengte van de aanhanger geldt hetzelfde, zorg ervoor dat de aanhanger lang genoeg is. 

Welk autotransport merk is het beste?

Er zijn natuurlijk verschillende aanhangermerken, maar wie is nou de beste in het maken van autotransporters? Eduard maakt naast normale aanhangers ook autotransporters, deze hebben, in plaats van 30 cm hoge borden, een 10 cm hoge reling. Daarmee kan je heel eenvoudig de auto vastmaken aan de aanhanger. Anssems heeft autotransporters waar de laadvloer niet volledig is gevuld, maar alleen de rijgoten voor het vervoeren van de auto, dat maakt het eigen gewicht lager. 

Brian James is een Engels merk wat zich specialiseert in het vervoeren van voertuigen, dat maakt ook de autotransporters van Brian James een mooie uitkomst voor de autotransport. Er zijn ook handige kantelbare autotransporters, voor het verlagen van de oprijhoek. Wil je nou meer informatie over autotransporters of over de verschillende merken en types? Neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl, daar bieden ze deze merken aan en kan je met vragen bij hun klantenservice terecht.