Droom jij ook van een klassevolle wagen?

Wanneer je wagen het vervoermiddel is dat je dagelijks gebruikt, moet die natuurlijk uitstekend rijden. Hij moet comfortabel zijn en van goede kwaliteit. Als je een groot budget hebt dat je kan spenderen, zijn Jaguar en Land Rover misschien wel interessante merken voor jou.

Verkies je een luxueuze wagen?

Als je een gezin hebt, is een Jaguar F-Type waarschijnlijk niet de wagen die je zoekt aangezien er maar twee zitplaatsen in de auto zijn. Heb je geen kinderen, dan is dit een model dat je kan overwegen. Deze sportwagen is beschikbaar in twee verschillende versies: de Jaguar F-Type Coupé en de F-Type Convertible. Wanneer je tijdens warme zomerdagen graag met een open dak rijdt, is de F-Type Coupé het model dat je zoekt.

Aangezien de kostprijs redelijk hoog is, mag je er zeker van zijn dat de wagen uitgerust is met verschillende opties en extraatjes. Daarnaast zijn de motoren uitgerust met verschillende technologieën die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot een minimum beperken. Bovendien is de auto enkel te verkrijgen met een automatische versnellingsbak voor een optimaal comfort. Voor de autoliefhebbers is het ook belangrijk om te weten dat de Jaguar F-Type van nul naar honderd kilometer per uur gaat in minder dan vijf seconden.

De wagen kwam voor het eerst op de markt in 2013, maar is door de jaren heen nog meer geoptimaliseerd. Er werden verschillende verbeteringen doorgevoerd, waaronder een ander interieur en betere koplampen in 2020.

Comfort staat voorop

Een Land Rover Discovery wordt onder meer gekenmerkt door de hoge instap. Het is een relatief goedkopere auto dan de bekende Range Rover en heeft een vierwielaandrijving. Dit is voordelig voor de stabiliteit van de wagen. Door de aandrijving per wiel wordt het vermogen van de wagen beter verdeeld, wat zorgt voor een groter veiligheidsgevoel.

Waar de Jaguar minder dan vijf seconden nodig heeft om de snelheid van honderd kilometer per uur te halen, heeft de Land Rover Discovery een kleine tien seconden nodig. De topsnelheid van de wagen is 180 kilometer per uur.

Een elektrische parkeerrem, cruise control, elektronische tractiecontrole en parkeerhulp behoren tot de standaarduitrusting van de Land Rover Discovery. Dit is de perfecte gezinswagen aangezien er ruimte is voor zeven zitplaatsen. Indien je maar twee zitplaatsen nodig hebt, kan je de overige vijf plaatsen ombouwen tot kofferruimte. Ideaal wanneer je een autovakantie gepland hebt!

Indien je twijfelt tussen de twee merken, kan je altijd een proefrit aanvragen bij een van de dealers.