Van life en glamping zijn de nieuwste trends

Van life en glamping trends helemaal uitgelegd

Van life en glamping zijn razend populair aan het worden. Met name goedkope busjes worden in de 21ste eeuw compleet omgebouwd tot mini campers. Alles wordt kaal verbouwd en vervolgens komt er een bed in en wat aanrechten en ladekastjes om als keuken en berging te voorzien. Dit is een rage die ontzettend populair aan het worden is. Veel influencers op social media zoals Instagram hebben hier veel passie voor. In dit artikel ga je meer lezen over hoe het van life en glamping zich ontwikkeld heeft over de jaren heen.

De start van van life

De hashtag #vanlife werd voor het eerst gepubliceerd door Foster Huntington toen hij zijn biezen pakte en vertrok met z’n busje. Destijds had hij geen idee waaraan hij begon. Hij begon simpelweg zijn avonturen te documenteren en opeens tikte hij vanlife in als hashtag en creëerde een rage. Toen zat er nog geen “good vibes” idee achter want zijn busje stortte letterlijk en figuurlijk in elkaar. Tot nu is er altijd een hoop aandacht geweest voor het inrichten van nieuwe busjes. Het is een groot project voor veel stellen of gezinnen en kan vaak best prijzig uitpakken. Uiteindelijk is de beloning welverdiend want je bent erg mobiel en kan vrijwel overal heen. De kanttekening is dat het van life best wat onderhoud vraagt. Het is een gewone auto waarvoor je naar de keuring moet gaan. Afgezien van de ritjes naar de garage moet het materiaal in het busje ook telkens in goede toestand verkeren. Dit vergt veel reparaties zodat je niet tijdens een reis gestrand raakt. Renault heeft bijvoorbeeld goeie mogelijkheden over busjes.

Van life en glamping, de rage

Het fenomeen glamping is vergelijkbaar met kamperen maar heeft ook veel verschillen. Net als kamperen ga je erop uit om te genieten van de wereld en vrije tijd. In tegenstelling tot kamperen, gaat in glamping vaak een hoop meer voorbereiding. Glamping staat in feite voor ‘glamorous camping’ oftewel ‘glamoureus kamperen’. De essentie draait om dat je alle comforts en voordelen die je elke dag thuis ervaart kan voortzetten tijdens de gehele tijd dat je aan het kamperen bent. Denk hierbij aan het kijken van TV, dezelfde maaltijden eten, sporten alsof je in je lokale sportschool bent. In veel glampings zijn de meningen grotendeels overeenkomend; alle accommodaties moeten gereed zijn bij aankomst van de glampers. Er is niets meer storend als het aankomen na een lange reis en dan dat je

Wanneer een grote caravan of camper

Het is misschien een betere keuze om een grote wagen aan te schaffen als je met een heel gezin weg gaat. Meer dan 2 mensen vraagt al voor extra ruimte zoals een caravan of camper. Het is lastig reizen door het gewicht van de wagen maar je weet zeker dat je voldoende ruimte hebt om de essentiële dingen mee te nemen. Het aanschaffen van grote caravans en campers is met name raadzaam wanneer je bijvoorbeeld voor weken op dezelfde plek verblijft. Stacaravans hebben ook een voordeel want deze geven meer mogelijkheden om voet aan de grond te houden. Het nadeel van deze is dat je ze mee moet nemen met de trekhaak. Tolwegen en boten zullen vrij duur zijn als een gevolg hiervan.